TALGUJAD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI!

2 posters

Go down

Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI! Empty Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI!

Postitamine  Valdo Nelj Aug 06, 2009 2:39 pm

Täna ja homme on aeg peegeldada meie mõttekoja üldistungit. Nagu te isegi mõistate, on kõigi aktiivne osalus põhjaliku tagasivaate loomisel heaks aluseks, millelt edasi liikuda. Kui eelmiste refleksiooni osade puhul andsin ise nö malli ette, siis siin ootaks, et otsa teeks lahti keegi teine.

Valdo

Postituste arv : 514

Tagasi üles Go down

Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI! Empty Ühe rühmajuhi refleksioon üldistungile

Postitamine  Valdo Laup Aug 08, 2009 3:22 pm

Mõttetalgutel tehakse iga üldistungi järel refleksioon rühmades: Kuidas meie rühmal läks? Mida ja miks küsiti? Kuidas haakus teiste rühmadega? Jne jms.
25.juulil toimus vaid üks üldistung, seetõttu rühmarefleksioonid jäid ka pidamata. Vahetult pärast üldistungi lõppu toimus küll kuueliikmelise tiimi refleksioon , kuid seal polnud esindatud kõik rühmad.
Oma rühma esindajana võin 25. Juuli üldistungi kohta öelda järgmist:
Jüri juhatas istungi sisse äärmiselt konkreetselt ja lakooniliselt (aeg surus peale): määras ettekannete pikkuse, järgnevad täiendused-küsimused ja ettekannete järjekorra. See oli vaimukas- liikumine kõige väiksemast rühmast suurimani. Tegelik põhjus: pisima rühma liikmed pidid peale ettekannet kohe lahkuma. Teisena esines suurimate talgukogemustega rühm. Kuna istungi sissejuhatuses jäid välja toomata lubatavate küsimuste iseloom (küsida asjade kohta, mida rühm arutas, küsimused arusaamise täpsustamiseks , edasiarendused), siis kippus asi kohe esimese ettekande järel 30 liikmeliseks rühmatööks ehk laadaks valguma. Selle probleemi lahendas Jüri talle omase kindlakäelisusega rahulikult ja kähku.
Meie rühma ettekanne on täies mahus foorumile videoklipina üles riputatud. Selle struktuuri ja kestvusega ( 2 ettekandjat, 2 täiendust ja küsimised kokku 17 minutit )olen rahul. Samuti edasise tegevuse kavaga: Ülar teeb kokkuvõtva memo aluse, rühma liikmed täiendavad- Ülar toimetab ja saadab foorumile ülespanemiseks. See sai Jüri suunamisel ka malliks järgnevatele rühmadele ( Võibolla ma siin kujutan asja vaid sellisena ette- vanainimeste lastehaigus, et meie oleme aastakümneid Liivimaa parimad ratsanikud ja ka silmanägemine võtab meil erinevalt teistest paarikümne aasta peale tulevikku ette ('No') )
Kokkuvõttes jään kahetsema, et objektiivsete asjaolude tõttu jäi 25.juulil teine üldistung toimumata, seetõttu jäi ära ka rühmas edasise koostöö kavandamine ja lõpuring oli individuaalplaaniline.

Valdo

Postituste arv : 514

Tagasi üles Go down

Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI! Empty Re: Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI!

Postitamine  Jüri Ginter Püh Aug 09, 2009 8:25 pm

Valdo tegi juba põhjaliku ülevaate. Teen omalt poolt vaid mõne täienduse. Seda laadi aruteludel peab minu arvates täpselt kokkulepitud aegadest kinni pidama. Kuna kohal oli palju vanu tuttavaid, siis jäi see ehk piisavalt üle kordamata. Üldjuhul kirjutan ma tähtajad ka tahvlile, nii on need kõigil silme ees. Samas jäime kokkuvõttes algul kokkulepitud aja raamidesse. Esimesena esines rühm, kus olin ka mina. See võis jätta mulje, justkui soosiksin ma seda rühma. Tegelikult on esimene rühm sellistel aruteludel "katsejänese" rollis ja sellele arutelule tuleb rohkem tähelepanu pöörata, sest muidu juhtub nagu ikka, alguses ei saa vedama ja lõpus ei saa pidama.

Jüri Ginter

Postituste arv : 289

Tagasi üles Go down

Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI! Empty Re: Teeme 25.juuli ÜLDISTUNGI REFLEKSIOONI!

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics