TALGUJAD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Digifotod on parim sild praegu Reaalse arutuse kandmiseks virtuaali

2 posters

Go down

Digifotod on parim sild praegu Reaalse arutuse kandmiseks virtuaali Empty Digifotod on parim sild praegu Reaalse arutuse kandmiseks virtuaali

Postitamine  agu Püh Aug 16, 2009 5:56 pm

Siin toodud reflektsioonile Mõttetalgu kandmisest IT-keskkonda toetudes arvan, et 22. augusti ürituse arendamisel saaks aidata palju DIGIFOTODE tegijad.
Tuleks taotleda, et võimalikult rohkem ehedast, reaalsest ja paljukihilisest mõttekoja elamusest kanduks üle virtuaalseks jätkamiseks FOORUMIS. Hästiseatud tekstid ja head videoklipid oleks parim selleks, aga häda - nende tootmine nõuab natuke aega.
Palju parem infohulga ja tööaja suhe on DIGIFOTOL.
Keegi DIGIPILDI tegija võiks kulutada mõni minut aega, olla kohapeal operatiivne ja viia oma pildid avalikustamiseni, kõige parem meie foorumis.

1. Inimesed teevad rühmades küllalt häid skeeme-plakateid.
Kõik skeemid-plakatid väärivad pildistamist, foorumis ja ka mujal talletamist.

2.Töörühmad võiks poseerida grupipildiks. Inimesed, kel mingi selge märksõna või credo on sel üritusel, võivad sobiva märksõna või märgi teha näitamiseks suurel A4 paberile ja olla fotol sellega. Pärast saaks pildi juurde seada (või graafikaredaktoriga kirjutada) inimeste nimed.
Sellise pildi jaoks pole mõtet teha duubleid ega planeerida rohkem, kui minut aega - teha nii hea grupipilt kui minutiga võimalik.

3. Inimeste nimed ja e-mailid.
Häbi tunnistada, aga ma ei suuda vist praegu kokku viia ühtki uut nime ja nägu, keda 25. juuli üritusel esmakordselt nägin. Veel - kui ma näit 3 kuu pärast tahan mõne asja pärast kellelegi seal olnud inimestest e-maili saata, võib mul kuluda päris palju aega aadressi leidmisega. Kui tuleb meelde, tülitan Jüri Ginterit.
Mu arvates on hirm netirobotite ees liiga suur. Kui keegi saab teada mingi roboti või otsingumootori abil, et ma olen 25. juuli haridusuuenduse üritusel olnud, siis teeb see mulle lihtsalt au. e-maili väljakammimine mingite spami- saatjate jaoks võib olla küll reaalne, tülikaid saadetisi põhjustav.
Küllalt robotikindel nimede ja e-mailide info tekib käsitsikirjutatud registeerimislehe pildistamisel, foorumisse saab panna siis pildi.

Kokkuvõttes - kusun kedagi digifotoka kasutajat võtma 22. augustil siintoodud kolm asja enda hooleks. Mina tulen kohale videokaameraga, videokaameraga pildistades on fotokvaliteet palju nigelam.
Veel - heade tigifotokate pildi maht on suur, internetis kiiresti liigutamiseks on mõistlik pilt kokku suruda, umbes 50K või väiksemasse mõõtu.
Võime teha ka nii, et ma pumpan päeva lõpus pildid USB kaabeliga pilditegija aparaadist omasse sülearvutisse ja toimetan edasi ise.

Igatahes - mu arust muudaks ühe digipiltniku väike vaev 22. augusti ürituse edasikandmise virtuaalkeskkonda elavamaks ja paremaks kui eelmine kord välja kukkus.
Kes võtaks seda teha?

agu

Postituste arv : 386

Tagasi üles Go down

Digifotod on parim sild praegu Reaalse arutuse kandmiseks virtuaali Empty Fotograafe võiks olla hulgem!

Postitamine  Valdo Esm Aug 17, 2009 8:22 pm

Ettepanek: Kuna enamus meist on suuremal või vähemal määral fotograafid, siis kutsuks üles oma aparaadid kaasa haarama ja neid usinalt kasutama. Ka mul oli aparaat Tartu töötoas ühes, aga tarvitasin väga harva. Läks meelest! Kui keegi meelde tuletab, on ka pilte rohkem ja huvitavaid nägemisnurki samuti.

Valdo

Postituste arv : 514

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics