TALGUJAD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Õgvendada rindejoont edasi?

Go down

Õgvendada rindejoont edasi? Empty Õgvendada rindejoont edasi?

Postitamine  agu Püh Apr 06, 2014 7:25 pm

Mul on tegelikult kahju, et Jussi algatatud internetiklubi nii ladusalt on edenenud. See soodustab "rindejoone õgvendamist", TugitooliTalgujate kujunemist, silmast-silma toonuse taandumist.

Seepärast ei ole mu suhtumine üldse ühene, kui ma praegu tõstatan teema - õgvendada veelgi rindejoont - korraldada mingi seminarimoodi aktiivsus netis.
Kui juba siis juba.

See võiks olla rida tunni või paari pikkuseid arutlusringe kindlal teema, mida ka reaalajas  inimesed saavad vaadata ja mingil viisil ehk reageerida on-line ja muidugi off-line. Stuudioreziimis või isegi puhtalt netis.  Pärast saab seda levitada youtube kaudu, kommenteerida, linkida, veel arutada kui sigineb huvi.
Natuke sedamoodi nagu Alar kunagi TV ähvardas teha.

üks näide Venemaalt

agu

Postituste arv : 386

Tagasi üles Go down

Õgvendada rindejoont edasi? Empty Re: Õgvendada rindejoont edasi?

Postitamine  agu Nelj Apr 10, 2014 7:29 pm

Praegusel ajal vajalikuna ja reaalselt võimalikuna näen ma senisest adkvaatsemat inimese- ja ühiskonnaseletust.
Saaks seletada, kuidas 30 aastat tagasi alanud praktika...
... on seletatav teatud lünk ODI ja Talgujate praktikate lahknemises, mis oleks võimalik täita ja selgemalt sidustada mõnede autorite seletustega. Sobivaid autoreid on muidugi rohkem, aga siinjoonistatuid suudaks ma ise ühtsesse pilti siduda. Netokraatide nägemus vaja siia lisad veel jne...
Õgvendada rindejoont edasi? ODI_mottet

Sellist teemat võiks hakata arendama, youtubes ja muudes vahendites välja panna, lisada vene ja muukeelsed subtiitrid, intrigeerida skeemilnimetatuid isikuid jne

agu

Tagasi üles Go down

Postitamine  agu Püh Apr 13, 2014 5:59 pm

Videoseansi ülesvõtmisel on üks hea võte "green screen) moodus - rääkija taustaks on rohelin sein või ekraan, enam vähem ühtlaselt valgustatud. Selle saab videos küllalt lihtsalt läbipaistvaks töödelda ja monteerida taha teine video või pilt.

Ma olen katsetanud rohelise käsitöö paberiga. mul eriti hästi see ei õnnestunud. Võibolla oli arvutimälu väike või tausta valgustatus liiga ebaühtlane.
http://forums.creativecow.net/thread/54/860658

agu

Tagasi üles Go down

Postitamine  agu Nelj Mai 01, 2014 2:41 pm

Üks võimalus oleks - alustada Jaak Valge seisukohtade kommenteerimisega.
Torgu üritusel oli üheks järjekindlamaks pessimistiks Jaak Valge. Niivõrd kui aru saan, on ta oma akadeemilist aparaati kasutades pessimist üldse mõistlike lahenduste võimalikkuse suhtes ning pessimist meie meetodi suhtes samuti. Niiviisi ta lahkus viisakalt poole peal.

Ma ei ole küll hästi tuttav Jaagu seisukohtadega aga põgusal pilgul hindan tema analüüsides kasutatud võtteid ja mudeleid headeks laminaarse ajastu esindusmõtlemise võteteks. Turbulentside ajastu kuradi-keerulise-maailma seletava pilgu jaoks on aga väga palju teisiti. Kogu Eestit või suuremat kooslust on ehk tõesti võimatu modelleerida ja  midagi prognoosida aga Talgujate võtteid kasutades on võimalik käivitada kuradi-keerulises-maailmas nn Dunbar-Voloviki viirus, kogu Eestit või maailma sellega nähtavas tulevikus vaevalt nakatab, aga mõni protsent oleks ehk reaalne võita.  Ja sellist viirust kandev maailm on juba teine olukord.
Mäletagem kuidas eelmises pöördes oli - vennastekogudused ei katnunud kunagi üle 10% rahvast, aga nende algatused levisid konkureerivatesse valdkondadesse ja  pöörasid kõik 100%  rahvast oma ajastu eurostandardite poole - ise raiuti maha hiied ja enda sees leidusid aktivistid kõigi järgnevate esindusmõtlemise pöörete läbiviimiseks - küüditamisteks, kollektiviseerimiseks, privatiseerimisejs jne jne.

Vennaste tagasiliikumine on loogiliselt võimalik, nõuab ainult pööratavale protsessile  iseloomuliku hüstereesinähtuse arvestamist.

vt. Jaak Valge blogi
http://jaakvalge.blogspot.com/

agu

Tagasi üles Go down

Postitamine  agu Reede Mai 23, 2014 12:53 pm

Valdo teeb maikuu klubikajastuses  ettepaneku arendada teema GP ja Kriipsu-Juku väitlusest. See kipp GP-st sobib aluseks võtta:

agu

Tagasi üles Go down

Õgvendada rindejoont edasi? Empty Mitmetahuline tekst Kaplinskilt

Postitamine  agu Teis Juul 15, 2014 3:11 am

Ühe sobiva materjali, mille ümber pureda, on kirjutanud Kaplinski.
Kaplinski targutab keelest - sõnutsi läheb eristusmõtlemisse ja vormiliselt ikka esindusmõtleja positsioonis.
Puudutab soomeugri mitmeid rahvaid ja teisi.
Väike sissepõige 20. sajandi euroopa filosoofiasse
Siia jääb kenasti äär Talgujatele - oma vaate kõrvale panemiseks.
http://uralistica.com/profiles/blogs/2161342:BlogPost:217572õ

agu

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics